Gembeton

Superhandige tips om je kunstgras te verzorgen

Geplaatst op

In deze blog geven we je een aantal tips waarmee jij het kunstgras in je tuin netjes kunt houden. Veel mensen hebben een voorkeur voor kunstgras, omdat het relatief weinig onderhoud vraagt en er mooi uit blijft zien. Natuurlijk is het wel belangrijk het kunstgras op een juiste manier te verzorgen. Lees snel verder en ontdek ze allemaal!

Herstel

Kunstgras herstelt zich niet zoals natuurlijk gras dit wel kan. Op een kunstmatige grasmat zullen plekken van slijtage of vlekken er niet uitgroeien. Soms moet daarom een gedeelte van de grasmat vervangen worden, alsof je een vloer herstelt. Zo blijft de kwaliteit van je grasmat hoog. Wil een vlek verwijderen? Dan zijn hier een aantal tips:

  • Dep gevallen vloeistof direct op met een handdoek.
  • Bij een hardnekkige vloeistof met kleurstof is het belangrijk om water met ammoniak (licht verdund) te gebruiken.
  • Spoel daarna de plek grondig schoon met water. Hardnekkige vlekken, zoals van motorolie, frituurvet en zonnebrandolie kunnen het beste met schoonmaakalcohol verwijderd worden.

Kleverige substanties

Het kan ook zo zijn, dat er kleverige substanties op het gras terechtkomen. Hoe pak je dat dan aan? Boomsap en kauwgom kunnen vast komen te zitten in je mat van kunstgras, maar deze zijn gelukkig gemakkelijk te verwijderen. Maar hoe? Dit kun je met een spuitbus met koolstofdioxide oplossen. Om het gras te beschermen is het slim om een stuk papier op de plek te leggen. Spuit 20 seconden op de kauwgom. Deze bevriest op deze manier en is zo gemakkelijk van de grasmat te verwijderen.

Vuur

De tuin is natuurlijk de uitgelezen plek om samen met familie en vrienden een BBQ te houden. De zomer biedt veel opties om te genieten, maar dit brengt wel het nodige gevaar voor het kunstgras met zich mee. Een BBQ is natuurlijk een open vuur waar vuurdeeltjes vanaf kunnen komen, dus gevaarlijk voor de grasmat. Het kan ook zo zijn dat een aantal van je gasten roken, en iedereen weet dat sigaretten en kunstgras niet goed samengaan. Let dus goed op dat de BBQ en je gasten niet te dichtbij het kunstgras zitten.

Slimme onderhoud tips

Kunstgras gaat tussen de 15 en 25 jaar mee. Hoe beter jij het verzorgt, des te langer het meegaat. Maar wat moet je dan doen? Bouw een goede routine op om het gras te verzorgen door telkens te controleren hoe het erbij ligt. Ruim snel rommel op, spoel regelmatig de grasmat af en borstel het zodat de mat er netjes uitziet. Eenvoudige werktuigen, zoals een slang, een hark of een stofzuiger, zijn heel handig om te gebruiken en maken het onderhoud een stuk eenvoudiger.

Conclusie

Kunstgras gaat lang mee, ziet er levensecht uit en heeft veel voordelen. Het is wel belangrijk dat je geregeld checkt of het er nog netjes bij ligt. Als mensen erop gelegen hebben, kun je de mat het beste even aanharken. Bladen of afval kun je het beste direct verwijderen. Dit geldt ook voor vlekken. Wees erg voorzichtig met vuur. Wij raden je aan om een BBQ dan ook niet dicht in de buurt van kunstgras neer te zetten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden