Gembeton

Tips bij het kopen van tegels voor jouw woning

Geplaatst op

Tegels in jouw woning zijn bepalend voor de uitstraling van jouw woning. Ze bedekken een groot deel van de oppervlakte en springen daarom meteen in het oog. Daarom is het goed om goed onderzoek te doen wat het beste bij jouw wensen past en wat goed aansluit op de rest van jouw interieur.

Speel met kleuren voor een optisch grotere kamer

Als je een kleine kamer hebt of een donkere kamer die klein lijkt, dan kan het plaatsen van een lichte ondergrond helpen je kamer groter te laten lijken. Bestel een kleurenpalet en bekijk of kleuren zoals beige of licht hout bij de rest van je interieur aansluit. Het zal je woonruimte helpen op het oog groter te laten lijken.

Bespaar niet op tegels

Tegenwoordig worden er voor bodemprijzen tegels verkocht. Deze prijzen zeggen vaak al genoeg over de kwaliteit van de tegels. Zie tegels als een investering, niet als een kostenpost. Je huis wordt er meer waard van als je degelijke kwaliteit in je woning legt, dus doe nooit concessies aan de kwaliteit. Er zijn echter ook tegeloutlet bedrijven die wél degelijke kwaliteit leveren voor scherpe prijzen. Let altijd goed op wat de oorsprong van jouw tegel is.

Bestel nooit alleen de precies benodigde oppervlakte

Koop altijd 5-10% meer tegels extra dan je werkelijk nodig hebt. Hierdoor kun je namelijk maatwerk sneden en breuken compenseren en het zorgt ervoor dat je dezelfde partij hebt bij een tekort of kapotte tegels.

Het onderhouden van natuursteen tegels

Als je natuursteentegels koopt, zorg er dan voor dat je het juiste advies krijgt voor het afdichten en behandelen van de tegels voor en na de bevestiging. Je kunt bij natuursteen denken aan marmer of leisteen. Deze zijn over het algemeen wat gevoeliger voor natuurlijke verkleuring en leven meer. Let er dus op dat je je goed inleest of laat adviseren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden