Gembeton

Tips om van muggen in je tuin en op het land af te komen

Geplaatst op

We zitten weer in de zomer. Het seizoen van warme dagen en helaas ook de komst van de kleine vervelende prikkende muggen. Muggen brengen meer kwaad dan goed. Muggen kunnen je nachtrust verstoren en zorgen voor schade aan gazons, gewassen en landbouwgrond. Lees onderstaande tips hoe je van muggen af kunt komen. 

Muggen bestrijding inschakelen 

Als je echt wilt dat de muggen van je land af gaan is de beste optie om ze professioneel te laten bestrijden. Bureauplaagdierpreventie is dé specialist in muggen bestrijden. Ze hebben jarenlang ervaring en bestrijden muggen op een duurzame manier. 

Vermijdt bakken of potten met stilstaand water

Muggen leggen eieren in water. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk muggen worden geproduceerd raden we aan alles waar stilstaand water in zit te elimineren. Gooi na een flinke regenbui dan ook alle potten, bakken, plantenschotels, hondenkommen en vogelbaden om waar stilstaand water in zit. Alleen al een klein beetje water is genoeg voor een mug om zich voor te planten. 

Gooi onnodige voorwerpen weg

Zelf zijn we ook deels schuldig aan het hebben van overlast door muggen. We creëren namelijk perfecte ‘broedplaatsen’ voor muggen. Onnodige spullen die een laagje water kunnen vasthouden moet je dan eigenlijk ook gewoon echt weggooien. Oude banden zijn ook een grote boosdoener. Ze houden niet alleen water vast, maar zorgen ook voor een warme en beschutte omgeving. 

Maak je dakgoten schoon en houd je tuin bij

Na een winter ligt je dakgoot waarschijnlijk vol met blaadjes en water. Maak de goten en de regenpijp goed schoon, zodat het water goed kan weglopen en niet achterblijft. Haal daarnaast onkruid weg en zorg dat je gras goed gemaaid is, zo verklein je het leefgebied voor de mug.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden