Gembeton

Tips voor het inrichten van een kleine eetruimte

Geplaatst op

Een woning inrichten is altijd een leuk project. Echter, wordt de uitdaging groter zodra je te maken krijgt met restricties. Zoals een kleine woonkamer, slaapkamer of eetruimte. Er kan dan een beroep gedaan worden op je creativiteit. In deze blog behandelen we diverse tips hoe je een kleine eetruimte functioneel en daarnaast ook stijlvol inricht. 

Voordelen van een kleine ruimte 

Minder ruimte hoeft niet nadelig te zijn. Daarnaast zijn er veel technieken waardoor je de kamer optisch groter lijkt lijken. Denk maar aan de bekende spiegeltruc die je vaak terugziet in liften, restaurants en kapperszaken. Omdat je onder andere diepte kunt zien lijkt de ruimte daardoor een stuk groter. Daarnaast zijn er meer manieren om de kleine ruimte in te richten. 

Kleurgebruik 

De kleuren in de ruimte spelen een rol stijl maar ook of de ruimte optisch klein of groter lijkt dan dat hij daadwerkelijk is. Met lichte kleuren kun je een ruimte groter lijken. Kies dus bij een kleine eetruimte een licht kleurenpalet voor meubilair en muren. 

Opbergruimtes 

Een andere manier om een kleine ruimte in te richten is door veel spullen efficiënt op te bergen. Denk aan een uitklap bed of kasten die verwerkt zijn in de muur of een trappenhuis. Door zoveel mogelijk opslag te combineren met meubels kun je altijd de spullen erbij pakken die je op dat moment nodig hebt.  

Multifunctionele meubels 

Bespaar ruimte door multifunctionele ruimtes in te richten. Een goed voorbeeld is de slaapbank. Overdag een comfortabele bank en in de nacht een bed om op te slapen. Zo kunnen meer meubels dubbele functies hebben. Zoals een stoel dat je omzet tot een tafel. Of ga voor iets moderns zoals een televisiescherm met lijst dat functioneert als TV en als kunstwerk wanneer je deze uitzet. 

Een ronde eettafel 

Voor in de kleine ruimte is een rond tafelblad ideaal om te gebruiken. Je bespaart jezelf ruimte door niet te gaan voor de klassieke rechthoekige tafel. Om een ronde tafel kun je evenveel of zelfs meer zitplaatsen creëren met minder tafeloppervlak. Daarnaast gaan de eikenhout versies van De Vloerenfabriek uitstekend met elk interieurstijl. Zo haal je altijd kwaliteit in huis voor in de kleine ruimte. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden