Gembeton

Tips voor het kiezen van de juiste opritsteen

Geplaatst op

Het kiezen van de juiste opritsteen kan een flinke klus zijn. Het is namelijk best een investering. Straks koop je een betontegel die achteraf helemaal niet bij de rest van je tuin past. Na het opvolgen van de onderstaande tips weet je zeker dat je de juiste keuze maakt bij het kiezen van de juiste opritsteen.

Dikte

Heb je een geschikte betontegel (of andere soort tegel) gevonden om als opritsteen te gebruiken? Zorg er dan voor dat de tegel minimaal 6 centimeter dik is. Een dunnere tegel is namelijk niet geschikt voor een oprit, omdat hij daar niet sterk genoeg is. Een dunne tegel kan bijvoorbeeld niet een auto dragen. En omdat je wilt dat een opritsteen lang meegaat, is het dus goed om meteen een tegel te kopen die dik genoeg is.

Afmeting

Het spreekt voor zich, maar is toch het benoemen waard. Let bij het kiezen van de opritsteen altijd op het formaat. De steen mag namelijk niet te groot zijn, 60×30 is bijvoorbeeld al een te grote maat. Het oppervlak is dan te groot om het gewicht te kunnen dragen, waardoor de kans groot is dat de tegel breekt.

Bescherming

Elke keer dat je met je auto de oprit op of af gaat, zullen de tegels iets verschuiven. Zoek daarom een opritsteen die hiertegen bestand is. Bijvoorbeeld door een afstandhouder aan de zijkant van de tegels.

Afwerking

Naast het kiezen van de juiste betontegel voor je oprit, is een goede afwerking ook zeker van belang. Gebruik opsluit banden die dik genoeg zijn, zodat je oprit langer en stabieler blijft liggen. Gebruik ook goed voegzand dat je inveegt in de oprit, zodat de bestrating beter inklinkt en onkruid minder kans krijgt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden