Gembeton

Unieke tuin maken, dat is tof voor 2022

Geplaatst op

In deze blog nemen we met je door wat je allemaal kunt doen in je tuin om deze uniek te maken en helemaal ready voor 2022. Wil je de nodige inspiratie? Lees dan snel verder. 

Inheemse beplanting

Er is veel te zeggen voor een tuin gevuld met inheemse planten. Niet alleen zijn ze duurzaam en onderhoudsarm, maar ze zijn ook een geweldige manier om dieren aan te moedigen – insecten, vlinders, vogels en bijen. Creëer je eigen biodiverse buitenzone door een selectie van je favoriete inheemse planten en bloemen te planten en ze te laten gedijen.

Buiten leefruimtes

Onze tuinen en buitenruimtes zijn steeds meer de favoriete bestemming geworden om samen te komen met familie en vrienden. Of het nu een pergola, vuurplaats, ingebouwde zitplaatsen of gewoon een mooi terras is, het buitenleven wordt steeds meer gezien als een functionele ruimte waarin we ons kunnen verbinden en ontspannen. Introduceer deze trend door het bouwen van een DIY vuurplaats, of gewoon kiezen voor een geweldige buitenmeubilair instelling.

Laten we ook het geweldige tuinhuis niet vergeten. Je kunt dit het beste maken van eikenhout. Je kunt makkelijk online eikenhout kopen bij eikenhouthandel.nl.

Kindvriendelijke tuinen

Net zoals wij onze tuinen gebruiken om te ontsnappen, doet de jongere generatie dat ook. Een kind- en tienervriendelijke tuin is een geweldige manier om het hele gezin bij een activiteit te betrekken. Maak er een weekendproject van met je kinderen, creëer een conversatiezone voor je tieners of ontwerp een sprookjestuin voor de kleintjes. Superleuk. 

Wilde tuinen zijn tof

Een ander trent is de wilde tuin. In wezen betekent dit dat je een selectie wilde bloemen of planten min of meer ongetemd laat. Deze trend is ook geliefd bij diegenen die de voorkeur geven aan een onderhoudsvriendelijke tuin, omdat deze weinig onderhoud vergt. Leg de snoeischaar neer en zie waar je wilde tuin heen groeit!

We hopen dat je veel inspiratie gekregen hebt en nog zult vinden. Geef er altijd een creatieve draai aan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden