Gembeton

Veilig werken met een steiger

Geplaatst op

Werken vanaf een steiger is veel veiliger en praktischer dan werken met een ladder. Het zorgt voor een stabiel platform en de nodige bewegingsruimte. Ook hoef je je ladder niet steeds te verplaatsen. Werken met een steiger is waarschijnlijk makkelijker en goedkoper dan je denkt.

Ideaal voor hoge klusjes

Vooral bij hoge klusjes is een steiger aan te raden. Zo kun je veilig bewegen, bijvoorbeeld bij het schilderen. De hoogte van het platform kun je zelf bepalen en je kunt van tevoren alle materialen alvast op de steiger leggen, zodat je niet steeds op en neer hoeft. Dat bespaart een heleboel tijd.

Een steiger monteren

Een steiger in elkaar zetten lijkt misschien een tijdrovende klus, maar met de juiste voorbereiding is het vrij snel te doen. Houd er wel rekening dat er verschillende soorten steigerbuizen zijn, dus de montage kan per verhuur verschillen. Vraag van tevoren de instructie aan de verhuurder. Daarnaast is het essentieel dat de steiger op een solide ondergrond komt te staan, bijvoorbeeld op het asfalt of  hout. Zonder stabiele basis kun je niet veilig werken.

Aanbevolen materialen

Het kan verleidelijk zijn om geld te besparen door eigen houten planken over de steigerbuizen te leggen. Vaak zijn deze niet stabiel genoeg en hebben ze een zwak punt in het midden van de plank. Zorg voor passende platen die je op de horizontale buizen kunt vastklikken. Maak ook gebruik van diagonale buizen om extra stabiliteit te creëren.

Extra tips

Met deze tips zorg je voor extra veiligheid op de steiger

  • Gebruik twee buizen diagonaal voor extra stevigheid
  • Verplaats de steiger nooit met materiaal of mensen erop
  • Zet de steiger op de rem voordat je aan het werk gaat
  • Zorg dat er geen stroomkabels in de buurt van de steiger aanwezig zijn
  • Pas op voor heuveltjes en gaten in de ondergrond

Klaar om aan de slag te gaan? Bij Steigerverkoop vind je een groot assortiment aan rol-, kamer-, en vouwsteigers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden