Gembeton

Verschillende dakbedekking voor een Hollandse look

Geplaatst op

Er zijn verschillende opties die je kunt toepassen op het dak van je woning om er een Hollandse look aan te geven. Sinds jaar en dag zijn Nederlanders bezig met het vormgeven van hun woningen, dit steeds op moderne wijze waarbij innovatieve oplossingen niet geschuwd worden. We nemen in deze blog een aantal tips met je door hoe jij je woning een Hollandse look kunt geven. 

Rieten dak 

Het is erg mooi om een Hollandse look te geven aan je woning, zeker wanneer je bijvoorbeeld een vrijstaande woning hebt en deze op het platteland te vinden is. Een rietendak is dan een van de opties die veel genoemd wordt als een van de mooiste. Je hebt dan echt een oud-hollandse look. Het zetten van een rieten dak is een specialistische klus die je het beste over kunt laten aan rietdekker. Het is mogelijk om je rieten dak te laten impregneren zodat dit niet snel in de fik vliegt zoals vroeger wel gebeurde.

Dakpannen 

Er zijn talloze soorten dakpannen die op je woning gelegd kunnen worden zodat je een Hollandse look kunt creëren die past bij je ideale beeld van je droomwoning. Bij www.berylhouse.nl weten ze er van alles over te vertellen. Ze staan je graag bij met advies. Niet alleen is het mogelijk om je dak een Hollandse look geven, ook de gevel van je woning kan bijvoorbeeld met baksteenstrips unieke look krijgen. Deze zijn ook gemakkelijk te verkrijgen bij berylhouse.nl.

Andere tips voor een Hollandse look 

Wanneer je een vrijstaande woning hebt is het erg leuk om er een Hollandse look aan te geven met bepaalde accenten dialect. We hebben zojuist al genoemd dat de baksteenstrips een optie zijn om een Hollandse look te maken, maar wat dacht je bijvoorbeeld van luiken met het bekende rood, wit ,groene kleurenschema dat doet denken aan de lang vervlogen tijden op het platteland. Ook binnen kun je van alles doen om een oud-Hollandse look te creëren komen bijvoorbeeld door Delfts blauw in huis te zetten. Dat geeft ook direct een mooie vintage look. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden