Gembeton

Vijgenbomen om van te genieten in Nederland

Geplaatst op

Er bestaan mensen, we zullen de namen niet noemen, die zeggen dat vijgenbomen niet in Nederland kunnen groeien. Dat klopt niet helemaal, want met de nodige kennis en kunde is het mogelijk om dit bomenras te laten groeien en bloeien. Kijk snel naar de tips, zodat jij ook kunt genieten van deze mooie mediterraanse bomen.

Beschutte plek

Een vijgenboom houdt niet van een koude Noordwesterwind of Noorder wind. Daar houden we zelf ook niet van, om in de koude te staan. Een beschutte plek is wel prettig voor de vijgenboom. Het is van belang dat je een type vijgenboom koopt dat winterhard is. Laat je informeren door een expert hierover. Wij raden je aan de boom naast een muur te zetten die deze windrichting blockt.

Onderhoud

Een boom moet je onderhouden, alleen met een vijgenboom is het wat makkelijker, die vraagt niet zoveel aandacht. Bijsnoeien en je bent klaar. Er zijn vogels die houden van de vijgen. Wil je ze niet afstaan aan onze gevederde vrienden? Dan is het tijd om een net te spannen over de vijgenboom wanneer de vijgen aan de takken zitten.

Een mediterraanse setting

Op vakantie in Zuid-Europa genieten we van de natuurpracht van de mediterraanse wereld. Dat wil je eigenlijk stiekem ook wel thuis ervaren, niet waar? Dat kan dus ook gewoon. Er zijn diverse mediterraanse planten en bomen die heel mooi bloeien in Nederland. Laat je inspireren door een tuinexpert en ontwerp je eigen tuin. Wat je daar in kunt zetten? Dat zetten we hieronder even voor je op een rij:

  • Steden muurtjes (al dan niet natuursteen)
  • Een waterval
  • Bomen en planten uit de mediterraanse wereld
  • Een terras in combinatie met een pergola
  • Stijlvolle meubels

Conclusie

Er zijn tamelijk veel dingen die heel mooi in je mediterraanse tuindesign kunnen. Ook de vijgenboom is een prima toevoeging. Deze bomen zijn bij de betere tuincentra verkrijgbaar. Wanneer de tuin af is, dan heb je de ideale plek om te genieten met familie en vrienden. Happy gardening!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden