Gembeton

Vind je perfecte dekbed

Geplaatst op

Als je een nieuw bed koopt zijn er veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Je moet altijd nagaan wat voor jezelf prettig aanvoelt en van wat voor stoffen jij een beetje houdt. Als je last van je rug hebt of andere plekken in het lichaam, is het belangrijk dat je bed hierop aangepast is. Omdat je maar liefst acht uur slaapt op een dag en dus veel tijd doorbrengt in je bed, is het belangrijk dat je altijd lekker en goed ligt. Een slechte en onderbroken nachtrust zorgt voor veel stress en ongemakken aan het lichaam. Zorg dus goed voor jezelf en kies voor een het perfecte bed en beddengoed. Een dekbed kan hier bijvoorbeeld een grote invloed op hebben. Dekbedden bestaan uit een groot assortiment en maakt het dus lastig om in eerste instantie de juiste te vinden. In deze blog vertellen we je er dan ook graag wat meer over.

Soorten dekbedden

Bij dekbedden is het belangrijk om voornamelijk te kijken naar de vulling die er in zit. Zo heb je vullingen als dons, bamboe, wol en synthetisch. Het materiaal dat er in zit is bepaald voor je manier van slapen. Tevens is het ook erg bepalend voor het gewicht van je deken. Het ene materiaal zal de deken zwaarder maken en ervoor zorgen dat de deken goed om je heen blijft liggen, waarbij de ander heel licht is en dus makkelijker te verplaatsen is. Dit kan prettig ervaren worden bij de warme zomerdagen. Wollen en donzen dekbedden zijn dan ook meer geschikt voor de koudere maanden, doordat deze warmte goed vasthouden en kou niet toelaten, en zijn de synthetische en bamboe stoffen weer wat meer geschikt voor de zomerperiodes. Dan is het daarnaast nog belangrijk om rekening te houden met eventueel allergieën voor huisstof(mijt). Als je hier snel last van hebt is een synthetisch dekbed geschikt voor jou. Kijk dus goed naar je persoonlijke voorkeur en maak je keuze aan de hand daarvan.

Wil je liever een dekbed aanschaffen met meer functies, zodat het voor de zomer en winterdagen prettig is? Ook dat kan! Kies dan voor een 4-seizoenen dekbed. Deze kun je gemakkelijk in- en uit elkaar knopen of ritsen om zo elk seizoen een geschikte dikte van deken te hebben. Uiteraard zijn dit soort dekens ook met verschillende vullingen te verkrijgen.

Dekbedovertrekken

Als je eenmaal de juiste dekbed hebt gevonden die aan al je wensen voldoet, dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat de deken een lange levensduur behoudt. Dit doe je natuurlijk door het dekbed te voorzien van een dekbedovertrek. Een dekbedovertrek biedt namelijk bescherming en zorgt voor het behoud van een hygiënische deken. De overtrek is wasbaar en tevens ook te verkrijgen in meerdere kleuren en varianten.

Benieuwd naar de opties en wil je graag een goed dekbed en dekbedovertrek aanschaffen? Kijk dan op Cinderella.nl en vind het dekbed die bij jou past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden