Gembeton

Waar moet je op letten als je een woning bezichtigt?

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning, appartement of ander verblijf, dan kijk je niet enkel en alleen op de website van de makelaar. Je kijkt immers ook in de woningen zelf! Het bezichtigen van een woning is niet alleen een leuk uitstapje, het biedt ook een hele goede kans om te kijken wat de mogelijke mankementen zijn van een bepaalde woning. Het kan namelijk heel goed zijn dat bepaalde zaken op de foto niet te zien zijn, maar wel tijdens een visuele inspectie aan het licht komen. In deze blog geven we je een handige checklist van zaken waar je naar kunt kijken bij de bezichtiging van een woning. 

Wat is de staat van de vloer? 

Het is natuurlijk te verwachten dat dit onderwerp op nummer één staat op onze website! Vloeren zijn namelijk vaak goed te onderhouden en zullen dan ook hun mooie uitstraling behouden mits dit gebeurt. Het zal je echter verbazen hoeveel woningeigenaren niet goed voor hun vloer zorgen als het gaat om onderhoud. Zeker houten vloeren zullen de nodige beschadigingen en gebruikssporen hebben. Let er dus goed op bij de bezichtiging dat de vloer van degelijke kwaliteit is en in goede staat verkeert. 

Controleer de cv-ketel 

Er zijn veel huizen in Nederland die elektrisch verwarmd worden. Een goed voorbeeld hiervan is de gemeente Almere. De meeste woningen in deze stad worden van warmte voorzien door middel van stadsverwarming. Er is dus geen sprake van een cv-ketel.

In de meeste steden in Nederland is het echter zo dat er een cv-ketel nodig is om de centrale verwarming te regelen. Hoewel cv-ketels in aanschaf stukken goedkoper zijn dan een moderne warmtepomp, zijn er wel kosten aan gepaard wanneer deze moet worden onderhouden. Vraag daarom dus altijd tijdens de bezichtiging om een inspectie van de cv-ketel. Vraag ook na wanneer deze voor het laatst is vervangen 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden