Gembeton

Waar moet je op letten wanneer je een woning gaat bezichtigen?

Geplaatst op

Wil je binnenkort verhuizen en ben je al helemaal bezig met het uitzoeken en bezichtigen van woningen? In dat geval is het belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten wanneer je een woning bezichtigd. Het gaat er immers niet alleen om of alles in de smaak valt en of het überhaupt een plek is waar je graag zou willen wonen voor de komende paar jaren. Het is ook erg belangrijk om te kijken naar de constructie: hoeveel moet je nog uit gaan geven aan de renovatie van zaken zoals bijvoorbeeld het dak. Ook moet je kijken naar onderhoud: wanneer is de cv-ketel aangeschaft? Hoeveel kost een nieuwe cv-ketel eigenlijk? In deze blog geven we je een paar tips om rekening mee te houden bij je eerstvolgende bezichtiging. Je kunt dan nóg beter inschatten of de woning wat voor jou is of niet.

Onze 6 tips

  1. Kijk goed rond! Laat je niet teveel rondleiden en neem zelf ook een kijkje in die ene kamer en die ene kast.
  2. Maak foto’s tijdens de bezichtiging als dit van de eigenaar en makelaar. Zo kun je alle indrukken laten zakken en thuis de boel nog eens wat meer op je gemak bekijken.
  3. Hoe zien de kozijnen eruit? Is het schilderwerk goed gedaan? Laat desnoods een bouwtechnische keuring uitvoeren door een specialist.
  4. Vraag actief naar gebreken van de woning. Een verkopende partij heeft mededelingsplicht. Dat wil zeggen dat als er iets mis is, zij wettelijk verplicht zijn dit mede te delen.
  5. Controleer de apparatuur: hoe oud is de cv-ketel? Hoe oud is de koelkast? Werken de kranen naar behoren?
  6. Is de woning groot genoeg voor een mogelijke gezinsuitbreiding? Is de woning klein genoeg voor alleen of met zijn tweetjes?

Aankoopmakelaar

Als je het niet helemaal meer weet, dan kun je natuurlijk ook altijd een aankoopmakelaar in de hand nemen. Zij zullen al dit soort punten voor je uit handen nemen zodat je je meer kunt richten op de indrukken, de sfeer en het gevoel dat je krijgt bij de woning. Het moet tenslotte ook goed voelen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden