Gembeton

Waarom is de Amfa4000 waterontharder zo milieuvriendelijk?

Geplaatst op

Overal ter wereld worden waterontharders gebruikt omdat er op bepaalde plekken in de wereld bijzonder hard water te vinden is waar mensen van afhankelijk zijn. Voor de duidelijkheid: hard water is water waar veel kalk in zit en waardoor je op een gegeven moment last gaat krijgen van kalkaanslag. Je kunt kalk gewoon drinken want het is niet slecht voor de gezondheid. Toch is het voor apparaten in je woning en de leidingen van de verwarming bijvoorbeeld niet erg bevorderlijk. Het is dan ook belangrijk om in het geval van hard water te kiezen voor een waterontharder. 

In Nederland hebben de meeste mensen te maken met hard water waardoor een waterontharder echt belangrijk is. We nemen met je door waarom de Amfa4000 kopen een slim en ecologisch verantwoord idee is. 

Milieuvriendelijke waterontharder 

We willen allemaal graag dat we zo milieuvriendelijk mogelijk wonen. Dat kan met de juiste apparatuur die ons hierbij helpt. Wanneer we te maken hebben met hard water en hier vanaf willen dan is het slim om een waterontharder aan te schaffen. We hebben zojuist gezegd dat de Amfa4000 waterontharder een zeer goede keuze is. Maar waarom is dit zo? Deze waterontharder werkt met magnetische straling en bewerkt het water dat je woning binnenkomt op zo’n manier dat kalk in het water blijft zitten. Zo ontstaat er dus geen kalkaanslag: in de leidingen van je woning, je verwarming, je cv-ketel, de vaatwasser en de wasmachine, je Senseo. Het voordeel van dit laatste is dat apparaten op deze manier veel langer meegaan en minder energie verbruiken.

Niet milieuvriendelijke waterontharder

Er zijn ook waterontharders die werken met zout, dit zijn de zogenaamde ionische waterontharders. Het nadeel van deze waterontharders is dat het zout (waarmee deze apparaten hard water verzachten) in het zoete water terechtkomt, waardoor grond- en oppervlaktewater steeds zouter wordt. En dat willen we niet. Verzilting van zoetwater is wereldwijd een probleem dat moet worden opgelost. Het gebruikmaken van een magnetische waterontharder is dus deel van de oplossing van dit probleem.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden