Gembeton

Waarom is Deventer zo mooi?

Geplaatst op

Er zijn veel steden in Nederland met een specifiek en typisch karakter. Ook Deventer hoort daarbij. Er zijn een aantal dingen verbonden met Deventer waar de Deventenaren en de bezoekers van de stad ergens charmeert van zijn. We nemen het met je door In deze blog om je te inspireren. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe stad om te wonen is Deventer misschien wel iets voor jou.

De geschiedenis 

Deventer heeft de geschiedenis zoals enkele steden in Nederland dit ook hebben, namelijk dat het vroeger een Hanzestad was. De Hanze was een machtig handelsverbond tussen verschillende Europese landen dat van de veertiende tot de negentiende eeuwe actief was. De rijkdom die Deventer als Hanzestad met de eeuwen verrijkt had, vinden we terug op talloze plekken, waaronder in de vorm van de prachtige oude gebouwen, zoals de kerk. 

Cultuur en culinair genieten

Als er iets is dat Deventer kenmerkt, dan is het wel de de vele culturele en culinaire uitstapjes die je kunt maken in de stad. We mikken dan met name op het centrum van de stad. Daar vind je vele restaurants en café´s. Ook het culturele centrum het Burgerweeshuis is een plek waar mensen die jong van geest zijn samenkomen om te genieten van muziek. 

Boutique hoppen

Het is in Deventer mogelijk om in verschillende boetiekjes te kijken naar uiteenlopende vintage producten als kleding en sfeerobjecten. Daarmee wordt het erg leuk om je woning een nieuwe look te geven met een vintage twistpunt in zo’n Bboutique kan je echt dingen tegenkomen die je bij de grote ketens niet tegenkomt o.a. als het gaat om kleding. 

Voorzieningen

Deventer heeft goede scholen, een prettig centrum waarin alle dagelijkse zaken voor realistische prijzen aangekocht kunnen worden. Een prima stad dus voor starters, jonge gezinnen en mensen die wel eens iets anders willen gaan doen. Bij makelaar deventer nemen ze graag met je door wat de verschillende opties voor jou op de woningmarkt zijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden