Gembeton

Waarom is een magnetische waterontharder het beste?

Geplaatst op

We nemen in deze blog met je door waarom het heel slim is om te gaan voor een magnetische waterontharder en juist niet te kiezen voor een ionische waterontharder. Je zult verbaast staan hoe eenvoudig deze techniek is. Doe je voordeel met deze informatie. 

Het probleem met ionische waterontharders

Uit de onderzoeksliteratuur blijkt dat naast de esthetische voordelen van zacht water (geen kalkaanslag), waterontharding economische voordelen oplevert voor huishoudens, commerciële organisaties en gemeenten door verminderde schade aan apparaten en nutsvoorzieningen door waterhardheid.

Er zijn echter geen kosten-batenanalyses van de ontharding van huishoudelijk water uitgevoerd die de milieueffecten ervan opnemen. Relevante bevindingen uit de literatuur wijzen erop dat de effecten van chloride uit waterontharders / lozing op waterbronnen,  directe en indirecte economische kosten heeft. Onderzoek naar strooizout

toont aan dat de kosten voor het beperken van de chlorideverontreiniging van de drinkwatervoorziening hoog zijn. De schade als gevolg van het binnendringen van chloride door waterontharding is waarschijnlijk aanzienlijk lager dan strooizout, aangezien slechts een fractie van het chloride uit de waterontharders in septische systemen wordt geloosd en zo een bijdrage levert aan chloride in het grondwater.

Weinig zicht op het probleem

Weinig onderzoeken besteden aandacht aan de verhoogde chlorideconcentraties in het oppervlaktewater en de effecten ervan op planten en waterleven, maar relevante bevindingen uit onderzoek naar de waardering van de waterkwaliteit wijzen erop dat aangetast water van invloed kan zijn op de waarde van het onroerend goed en de recreatieve inkomsten, en dat de gemeenschappen bereid zijn om te betalen maatregelen die het water beschermen. 

Beperkt onderzoek heeft de mogelijkheid onderzocht om de hoeveelheid chloride te verminderen door het water te verbeteren. Vervanging en optimalisatie van de waterontharders heeft geleid tot aanzienlijke vermindering van de chloorbelasting en optimalisatie bleek de meer kosten effectieve optie. 

Een alternatief voor de ionenwisselaar

Wanneer we kijken naar de verschillende waterontharders dan valt het op dat de waterontharder die werkt met magnetische straling het meest milieuvriendelijk is. Daarbij hoef je ook niets te doen om de waterontharder functioneel te houden. Het is gemakkelijk om zo’n waterontharder op de hoofdleiding aan te sluiten. De waterontharder werkt dus met magnetische straling die het water bewerkt waardoor kalkaanslag niet meer in je keukenapparatuur en op de douchewand te vinden is. De kalk blijft als het ware opgelost zitten in het water en hecht zich niet meer aan de oppervlakten. Meer hierover weten? Kijk dan op ikwilvanmijnkalkaf.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden