Gembeton

Waarom is spouwmuurisolatie belangrijk?

Geplaatst op

Sinds de jaren 70 is spouwmuurisolatie steeds populairder geworden door de vele voordelen en betaalbaarheid. Wanneer je vandaag de dag een huis bouwt, is het gebruikelijk om isolatie in de bouwfase op te nemen. Zo zorg je er voor dat je de beste bescherming tegen de elementen hebt, direct vanaf de fundering van je huis. Vandaag delen we de belangrijkste redenen waarom het belangrijk is om spouwmuurisolatie in je woning te hebben.

Thermisch rendement

Het meest voor de hand liggende voordeel van spouwmuurisolatie is de vermindering van extreme temperaturen in je ruimte. Dit betekent dat je woning in de zomer koeler en in de winter warmer blijft dan zonder de spouwmuurisolatie. Dit resulteert niet alleen in een comfortabel klimaat in je huis, maar ook in een beter algemeen comfort voor de mensen die er wonen.

Beter voor het milieu

Spouwmuurisolatie resulteert in evenwichtigere temperaturen door het hele jaar. Wanneer je huis niet te warm of te koud is, heb je dus niet langer de noodzaak om je airco of verwarming op volle toeren te laten draaien. Dit betekent dat er minder grondstoffen van de planeet worden afgenomen.

Meer geld in je zak

Het belangrijkste voordeel van spouwmuurisolatie is een warmer huis dat minder tijd nodig heeft om te verwarmen, de warmte langer vasthoudt en minder energie nodig heeft om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. Bovendien werkt spouwmuurisolatie ook in de zomer! Je bespaart daarom het hele jaar door geld op je energiekosten.

Snel en gemakkelijk aangebracht

Spouwmuurisolatie wordt van buitenaf in de spouwmuur aangebracht en de installatie duurt gemiddeld minder dan een dag. Alle gaten die in de buitenmuren worden geboord, worden opgevuld en ingekleurd om aan te sluiten bij de rest van de woning. Je merkt dus geen verschil in het uiterlijk van je woning nadat de isolatie aangebracht is. Er is geen opslag van materialen op locatie nodig en alle machines en restmateriaal worden aan het einde van de dag door de aannemer afgevoerd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden