Gembeton

Waarom zou je een waterontharder gebruiken?

Geplaatst op

Er wordt jaarlijks over de hele wereld veel onderzoek gedaan naar de stand van ons water en hoe het zit met de verhouding tussen zoet en zout water. De resultaten zijn zorgelijk. We zien een verzilting van zoet water, dit wijden de wetenschappers aan de stijging van de zeespiegel. Ook de mens heeft er invloed op, onder andere door de technologie die hij gebruikt. 

De waterontharders met zout, die in vele landen gebruikt worden, maken deel uit van het probleem. Zo zijn er voorbeelden bekend uit Amerika dat er zoetwaterreservoirs behoorlijk verzilt aan het raken zijn. De waterontharders die er gebruikt worden, hebben diverse voordelen. Deze nemen we met je door in deze blog. We verklappen je alvast dat het slim is om een Waterontharder te gebruiken. 

Wat zijn de voordelen van een waterontharder? 

1. In principe verzacht het water!

Waterontharders (de meeste) verwijderen de calcium- en magnesiumionen die het water hard maken, waardoor het zacht en veilig is voor gebruik en consumptie. 

2. Het verbetert het mineraalgehalte van het water

Waterontharders vervangen de calcium- en magnesiumionen door natrium. Ook door het calcium- en magnesiumgehalte in het water aanzienlijk te verlagen, verlaagt het de concentratie ervan op het optimale niveau, wat de gezondheid ten goede kan komen in plaats van schade te veroorzaken. (Dit zit een beetje anders voor de allerbeste waterontharder!)

Slimmere energiebesparing voor een betere toekomst

Je hoort vaak: ´wanneer natrium wordt gebruikt in waterontharding, brengt het andere mineralen in water in evenwicht en komt het met het voordeel van toegevoegde natrium in optimale hoeveelheid.´ Dit laatste klinkt dus heel goed, maar het zit een beetje anders. Waterontharders die werken met zout zorgen voor verzilting van zoetwater. Dit brengt allerlei waterproblemen met zich mee: dieren die er niet tegen kunnen, noem het maar.

Veel beter is het om te gaan voor een magnetische waterontharder. Die gebruikt geen zout, maar magnetische straling. Superhandig, heeft geen onderhoud nodig en de resultaten zijn geweldig! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden