Gembeton

Wanneer is een gietvloer mogelijk?

Geplaatst op

De laatste tijd zien we in steeds meer gietvloeren in woningen, kantoren en andere ruimtes. Dit heeft te maken met de prachtige en naadloze uitstraling van een gietvloer, maar ook zeker met de andere voordelen die deze vloer geeft. Alleen over wat voor vloeren en ondergrond kunnen gietvloeren aangebracht worden? In deze blog vertellen we je wanneer een gietvloer toegepast kan worden.

Gietvloer op alle bestaande vloeren

Een gietvloer kan aangebracht worden op alle bestaande vloeren. Of het nu gaat om een vloer van beton of hout, een gietvloer is eigenlijk altijd mogelijk. Door de vloer te bewerken met een primer en eventueel scheur overbruggende laag, kan de vloer goed hechten en is het mogelijk om de onstabiele ondergrond te bewerken. Zelfs over een tegelvloer kan er een gietvloer worden aangebracht. Ieder type ondergrond en vloer vraagt weer een andere aanpak om efficiënt een gietvloer aan te brengen. Laat je informeren door een gietvloer specialist, zodat je zeker weet dat je jarenlang kunt blijven genieten van de prachtige gietvloer.

Aanbrengen van een gietvloer

Anders dan bij een parketvloer of laminaatvloer hoeft een gietvloer niet gelegd te worden. Zoals de naam het eigenlijk al verraadt, wordt een gietvloer gegoten. Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen, die samen een geheel vormen van vaak zo’n drie a vier millimeter dikte. De onderste laag noemen we de primer laag, welke voor een optimale hechting van de vloer zorgt. Na de onderste laag worden er vaak uitvlaklagen aangebracht, zoals bijvoorbeeld een schrap laag of egalisatie laag. Vervolgens komen de kleur lagen aan bod en wordt de gietvloer afgewerkt met een topcoating, die de gietvloer beschermt.

Ben je geïnteresseerd in een gietvloer voor in je woonkamer, keuken, hal, badkamer of slaapkamer? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een gietvloer specialist en laat je informeren over de mogelijkheden, voordelen en prijzen van de verschillende soorten gietvloeren. Heb je als bedrijf zijnde interesse in het laten aanbrengen van een gietvloer in je kantoor, winkel of showroom? Het is ook mogelijk om een tekst of bedrijfslogo in de vloer te laten verwerken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden