Gembeton

Wanneer moet ik mijn parketvloer laten schuren?

Geplaatst op

Een houtenvloer geeft een natuurlijke uitstraling aan je woning. Een onderhouden vloer kan jarenlang meegaan. Het is daarbij zaak om het onderhoud tijdig en op de juiste manier uit te voeren. Een vloer van hout wordt vrijwel altijd in een parketsysteem gelegd. Parket is een vorm van vloerbedekking die veelvuldig wordt gebruikt. Hier wordt ook vaak lak gebruikt als afwerking. Om de zoveel tijd moet het parket geschuurd worden. Wanneer en hoe vaak moet dit gebeuren? 

Wanneer is het nodig om parket te schuren?

Er zijn diverse kenmerken waaraan je herkent dat een parketvloer toe is aan schuren. Gemiddeld gaat een houtenvloer jarenlang mee. Het is aan te raden om tussen de 10 en 15 jaar de vloer te controleren om te laten schuren. Gebruik je de vloer intensief? Dan is aan te raden om de vloer om de paar jaar te controleren. 

Kenmerken van slijtage

Een parketvloer laat je schuren om diverse redenen. Zo kunnen er na verloop van tijd krassen en strepen ontstaan. Wordt de vloer regelmatig blootgesteld aan zon of harde verlichting? Dan kan de vloer ook gaan verkleuren. Dit is allemaal normaal en hoort bij het dagelijks leven in je woning. Zodra deze sporen echt beginnen op te vallen, dan kun je overwegen om een moment in te plannen om het parket te laten schuren.

Nieuw in een woning met parket?

Wanneer de parketvloer net nieuw is, dan kun je zelf de staat van de vloer bijhouden. Kom je net in een nieuwe woning terecht en laat je de parketvloer liggen? Vraag dan aan de voorgaande bewoners wanneer ze de vloer hebben laten leggen en wat ze qua onderhoud hebben uitgevoerd. Zo kan je zelf een inschatting maken wanneer de vloer toe is aan een nieuwe behandelbeurt. 

Parket schuren in Amsterdam

Wanneer het tijd is om het parket thuis te laten schuren, dan raden we aan om een afspraak te maken met een specialist. Je kunt uiteraard er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Echter, zal een specialist je een hoop werk besparen en daarnaast het schuren op een juiste manier uitvoeren. Een verkeerde techniek of benadering en je kunt flinke onherstelbare schade aanrichten. Voorkom dit en laat daarom je parket schuren in Amsterdam door de ervaren parketspecialist Ronald Bos.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden