Gembeton

Wat is beregening?

Geplaatst op

Beregening. Je hebt er wellicht wel ooit van gehoord en is een beregeningsinstallatie. Je kunt het ook wel een sproei-installatie, of een sprinklerinstallatie noemen. Het is een samenspel van diverse onderdelen, zoals sproeiers, slangen, leidingen en afsluiters. De onderdelen kun je in je tuin plaatsen en op deze manier je tuin water geven. Hier hoef je zelf geen tijd aan te besteden en dit gaat allemaal automatisch. Op deze manier heb je het hele jaar prachtige bloeiende bloemen en planten. Maar hoe zit de opbouw van een beregeningsinstallatie in elkaar? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Opbouw beregeningsinstallatie

Sproeiers en druppelslangen zijn geschikt voor de beregening van een gazon. Het water moet natuurlijk zo efficiënt mogelijk bij de planten komen en hiervoor zijn druppelslangen het beste. Sproeiers zijn er in verschillende uitvoeringen en deze hebben allemaal een andere werking. Zo heb je pop-up sproeiers, maar ook nevelaars die niet veel water in een keer uitstoten. Sproeiers worden vaak ingegraven en komen alleen tijdens het sproeien uit de grond. Op deze manier kun je er niet per ongeluk op staan als je bezig bent in de tuin. Op sommige plekken is het niet verstandig om sproeiers te gebruiken. Soms is er dichte begroeiing en kun je veel beter kiezen voor een druppelslang. Je kunt op deze manier in je tuin de beregening regelen en ervoor zorgen dat je planten bloeien.

Leidingen

Als je een goed beregening systeem wilt hebben in de tuin, moet je de opbouw goed hebben. Naast de opbouw zijn er ook andere belangrijke onderdelen bij het beregening systeem. Het water moet namelijk in de gehele tuin komen en dit kan niet zo maar. Je hebt hiervoor namelijk leidingen nodig, die het water kunnen vervoeren. Vaak wordt er gebruik gemaakt van PE-leidingen en werken deze goed. Het zijn flexibele zwarte kunststof leidingen die vorstbestendig zijn. Je wilt namelijk niet dat de leidingen bevriezen in de winter, zo werkt de installatie namelijk niet. Het is wel belangrijk dat je de hoofdleiding gekoppeld hebt aan een waterbron, zodat er ook daadwerkelijk water is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden