Gembeton

Wat zijn de voordelen van een elektrisch bureau?

Geplaatst op

Het grootste voordeel van een elektrisch bureau is dat je kan kiezen of je gaat staan of zitten. Zitten kan bij normale bureaus ook al, dus het staan aspect maakt het elektrische bureau uniek. In deze blog hebben over voordelen van staand werken.

Staand werken verlaagd de kans op aankomen en op obesitas

Het is heel simpel, aankomen komt door het meer calorieën innemen dan dat je verbrand en andersom. Er is onderzoek gedaan naar de calorieverbranding van staand werken. En hieruit blijkt dat als je de middagje staant werkt, je al snel 170 calorieën op een dag verbrandt. Dit stapelt zich op tot zo’n 1000 calorieën per week die je extra kunt verbranden. 

Staand werken vermindert je bloedsuiker

Het is zo dat na het eten je bloedsuikers heel erg verhogen en dat dit slecht is voor je gezondheid. Er is hier naar onderzoek gedaan met 20 werknemers. 10 van deze werknemers zaten na de lunch en 10 daarvan gingen staan na de lunch. Dit hebben ze gedaan over een periode van 3 uur. De uitslag was dat de bloedsuiker van de staande mensen 43% lager was dan de zittende mensen.

Staand werken vermindert je kans op hartaandoeningen

Het idee dat staand werken beter voor je hart is dan zittend werken komt al uit 1953. Er is onderzoek gedaan naar conducteurs die de hele dag stonden en conducteurs die de hele dag zaten. Uit het onderzoek is gebleken dat de conducteurs die de hele dag zaten twee keer zoveel kans hadden op hartkwalen. Er is geen twijfel over mogelijk dat de hele dag zitten en niet sporten of voldoende bewegen slecht is voor je hart.

Staand werken vermindert last van je rug

Last van de rug is een van de meest voorkomende klachten op het kantoor. Om te concluderen of staand werken hierbij kan helpen zijn er verschillende onderzoeken gedaan. Uit onderzoek blijkt dat mensen die staand werken al na een maand 32% minder pijn hadden in een onderrug. Uit ander onderzoek blijkt dat de bovenrug en nekpijn ook met 54% minder wordt na een maand staand werken. 

Staand werken helpt aan een betere gemoedstoestand en energie

Het blijkt dus dat staand werken een positief effect heeft op je algemene welzijn. Uit onderzoek blijkt dat 87% van de mensen die staand werken zich voelt alsof ze meer energie hebben. Ook werd er een vermindering van stress geconstateerd. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden