Gembeton

Wat zijn de voordelen van schadeauto´s kopen?

Geplaatst op

Het is belangrijk om te weten wat een schadeauto is, voor je kunt beslissen om er een aan te schaffen. We nemen het met je door, dus lees snel verder. 

Wat is een schadeauto? 

In zijn algemeenheid kun je zeggen dat schadeautos (in de definitie die wij gebruiken) auto´s zijn die bij de verzekeringsmaatschappij wegkomen en opgekocht zijn door een bedrijf. Dit bedrijf biedt een auto met schade aan, aan consumenten. Deze laatste groep kan voor een lager bedrag via deze weg een auto in de vingers krijgen die normaal veel duurder is. Bijvoorbeeld een Mercedes of BMW. Er bestaan verschillende categorieën waarbij de slechtste schadeauto´s alleen nog voor de onderdelen verkocht worden, tot aan de beste: een auto na een reparatie gewoon weer de weg op kan. 

Stel je hebt schade aan je sleutel en kun jij je auto niet starten? 

Start je auto niet door sleutelschade? Dan is het mogelijk om een autosleutelmaker in de arm te nemen. Ze hebben een speciale kit voor reparaties. Een kit bestaat uit een normaal extractiegereedschap, maar met enkele extra’s. Een sleutelextractiegereedschap is een klein, dun stuk metaal met twee kleine haakjes aan het uiteinde die worden gebruikt om de sleutel aan te sluiten. Soms worden ook dunne tangetjes gebruikt om beide kanten van de sleutel vast te grijpen.

Als de sleutel in het contact is afgebroken, is het niet raadzaam om het zelf te proberen. Als er iets misgaat bij het verwijderen, kan dat je veel meer kosten en schade berokkenen dan het verwijderen van een afgebroken sleutel uit een autodeur.

Ze dupliceren ook graag sleutels voor je. Er zijn twee soorten autosleutels waar autoslotenmakers mee werken. De eerste zijn autosleutels die niet vastzitten aan een fob of elektrisch stuk. Deze zijn vrij eenvoudig te maken en zijn niet zo verschillend van het krijgen van een duplicaat huissleutel van een typische residentiële slotenmaker.

Waar het een beetje lastiger wordt, is met autosleutels die aan een fob zijn bevestigd. Veel van deze sleutels zijn ook transpondersleutels – wat betekent dat ze een chip hebben die uniek is geprogrammeerd voor die auto.

Dan kun je altijd nog je toevlucht nemen tot de dealer en de autofabrikant. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden