Gembeton

Welke buffetkast moet ik kopen?

Geplaatst op

Een buffetkast is een echte toevoeging aan je woonkamer of keuken. Buffetkasten creëren namelijk een prachtige landelijke en warme uitstraling in deze ruimtes. Alleen welke uitvoering past nou het beste bij je huidige interieur? In deze blog helpen we je op weg met het kiezen van de perfecte buffetkast voor je woning. Dit doen we door de verschillende keuzes qua eigenschappen van een buffetkast te behandelen.

Kleur van de kast

Allereerst moet je qua kleur kiezen welke buffetkast het beste in je woning past. De opties en mogelijkheden zijn eindeloos. Buffetkasten in het bruin, wit, zwart, geel, rood, groen, roze, beige, blauw, paars, het kan allemaal. Kies op basis van je vloer, wanden en meubels welke kleur buffetkast perfect past bij de rest van het interieur.

Schuifdeuren of draaideuren?

Er zijn buffetkasten met schuifdeuren en met draaideuren. Een buffetkast met schuifdeuren is ideaal als je niet zoveel ruimte hebt. Dit komt doordat het openen van de deuren geen extra ruimte kost, waardoor de kast in gebruik niet veel ruimte inneemt. Het voordeel van een buffetkast met draaideuren is dat je bij het openen de hele inhoud van de kast ziet. Wel is het zo dat deze uitvoeringen meer ruimte innemen. Ga dus na waar je de kast wilt plaatsen en hoeveel je ruimte je op deze plek hebt voor de kast.

Houten of glazen deuren?

Ook qua materiaal van de deuren heb je een keuze. Zo kun je gaan voor een buffetkast met houten deuren of een uitvoering met glazen deuren. Bij de keuze hiervan kun je het beste nagaan waarvoor je de kast wilt gaan gebruiken. Wil je het puur gebruiken voor de opslag van veel spullen of wil je er mooi servies in neerzetten dat gezien mag worden? Als je wilt dat mensen de inhoud van de buffetkast zien, dan raden we het aan om een kast te nemen met glazen deuren. Zo kun je het mooiste servies of andere leuke decoratie items in de kast plaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden