Gembeton

Zo kun je een woonboerderij dat moderne interieur geven

Geplaatst op

Stel je hebt een boerderij gekocht in Friesland. Daar is het natuurlijk lekker rustig en het Weidse landschap zal je veel genoegen brengen. Zeker wanneer je erover uitkijkt vanuit je luie ontbijtkamerstoel die je net gekocht hebt. Het kan zijn dat de boerderij nog niet helemaal up-to-date is als het gaat over de moderne woonwensen die we tegenwoordig hebben. Daarom is het erg leuk om het interieur te verbouwen. In deze blog nemen we een aantal tips met je door waarmee het makkelijker kan. Lees snel verder. 

Binnenkant slopen 

In veel gevallen is het interieur van een woonboerderij verouderd. Sommige zaken kun je wel bewaren, omdat dit een authentieke look geeft aan de binnenhuisarchitectuur. Andere zaken kun je beter weghalen, bijvoorbeeld asbestplaten. Ook een krappe indeling van de woning, ingedeeld in verschillende compartimenten bijvoorbeeld, is iets van het verleden en kun je beter op een andere manier doen. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan een open ruimte in de boerderij waarin de verschillende functies, zoals keuken en het woongedeelte, in elkaar overlopen. Deze open woonruimtes zijn tegenwoordig populair. Dit komt door het feit dat ze ervoor zorgen dat de woning ruimer lijkt dan deze in werkelijkheid is. 

Deze ruime woongedeeltes in combinatie met grote ramen die van de vloer tot aan het plafond reiken, zorgen ervoor dat je een erg licht interieur hebt. Een sloopbedrijf kan je helpen de ongewenste, oude delen van de binnenhuisarchitectuur te verwijderen. 

Kies het juiste palet

Het is eenvoudig om een modern palet te kiezen, waardoor alle genoemde eigenschappen van het moderne interieur die hierboven genoemd zijn extra mooi uit de verf komen.

We raden je aan om te gaan voor wit, lichte houtkleur en antraciet. Die laatste tint kan bijvoorbeeld in de keuken. Het wit is mooi voor op de wanden, dan lijkt alles nog veel ruimer en witter dan het al is. Stel je voor dat je aan het ontbijt zit en uitkijkt over het landschap van Friesland, mooi vanuit je eigen woonboerderij die je opgeknapt hebt. Een droom.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden