Gembeton

Een mooie tennisbaan: houden wat we hebben

Geplaatst op

We genieten van een mooie tennisbaan als we de sport een warm hart toedragen. Ook zelf tennissen gaat echt beter op een kwalitatief hoogstaande baan. Maar hoe hou je die goed? Daarom in deze blog een aantal tips om de baan in goede staat te houden. Tennisbaan onderhoud doet dit trouwens ook graag voor je.

Klein onderhoud

Loop niet om klein onderhoud heen, laat zaken niet opstapelen. Denk aan het schoonmaken van de tennisbaan. Bladeren en zand kunnen er op liggen. Even met een bezemweghalen en je bent al heel goed bezig. Dat komt de kwaliteit van je baan ten goede. Natuurlijk zijn er ook een aantal andere zaken die je echt moet doen:

·        Met schoonmaakmiddel werken

Je kunt heel gemakkelijk de tennisbaan schoonhouden met middelen die milieuvriendelijk zijn, zoals water en allesreiniger. Ga niet gebruik maken van giftige middelen, dat is slecht voor de omgeving, de gezondheid van de sporters en de kwaliteit van de baan.

·        Juiste sportmiddelen

Het gebruik van de juiste sportmiddelen, zoals goede schoenen, houden de kwaliteit van de baan goed. Dit sport ook een stuk beter dan wanneer je bijvoorbeeld met buitenschoenen voor de straat op de baan staat. Zo blijft de baan schoon en mooi.

·        Juist in de winter

Om in de winter de baan goed te houden is het slim om elke week de toplaag van de baan te verwijderen (of dit te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf). Vocht mag absoluut niet in de bovenlaag blijven. Dat zorgt voor bekende stabiliteitsproblemen.

·        Doorstroom

Het water moet op een goede manier afgevoerd worden, zodat er geen water achter blijft na een regen bij. Uit de omgeving kunnen er schadelijke stoffen op de baan terecht komen, ook dit is slecht voor de kwaliteit van de baan.

Conclusie

Wanneer je geen zin hebt om al dit werk te doen, kun je een expert in de arm nemen. Die regelen het voor je. Wanneer je besluit het wel zelf te doen, bijvoorbeeld in het geval van een privé tennisbaan, dan is het raadzaam de tips op te volgen, dan blijft je baan echt in topconditie.

Meer ontdekken?

Wil je meer weten over het onderhoud op het gebied van home & lifestyle? Dan is het heel leuk om verder te lezen op onze site. Meer lezen is meer weten over gietvloeren. Check onze blogs en have fun!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden